srnčia zver
Srnčie ragú
POTREBNÉ PRÍSADY
srnčie pliecko,olej,cibuľa, koreňová zelenina,soľ, 3 zrnká čierne korenie, 3 zrnká nové korenie, 1 bobkový list, 1 L cukru,2 dl červené víno,2 L šípkový lekvár (slivkový)
POSTUP PRÍPRAVY
Deň pred varením pliecko pokrájam na kocky (slížiky, medailónky). Nakorením (na divinu alebo...
Srnčie mäso na postojniansky spôsob
Suroviny:
800 g srnčieho stehna
100 g slaniny
100 ml kyslej smotany
200 ml bieleho vína
100 ml červeného vína
150 g paradajok
2 cibule
4 strúčiky cesnaku
100 ml oleja
1 čajová lyžička mletej červenej papriky
2 šalviové listy
majorán
muškátový orech
1 byľ rozmarínu
2 klinčeky
mleté čierne...
Srnčí chrbát na oravský spôsob
Čo potrebujeme: 1,5 špikovaného srnčieho chrbta, 4 lyžice oleja,1 lyžička celého čierneho korenia, 2 bobule borievky, 2 cibule, ¼ l červeného vína, 2 lyžičky soli, 150 g kyslej smotany, 4 hrušky (500 g), 1/8 l jablkovej šťavy, 1 lyžica cukru, 8 lyžičiek ríbezľového...